En kop til dronningen

I 2014 fik jeg en bestilling på en del forskelligt service m.v. til Bofællesskabet Postens Vej i Vejle Kommune. Jeg lavede bl.a. kopper og kagetallerkener til dem, og disse blev alle forsynet med institutionens logo: en sommerfugl.

Postens Vej er et botilbud til voksne. Der bor omkring 85 udviklingshæmmede mennesker med vidt forskellige handicaps og lige så mange forskellige ressourcer.

Den 2. september 2015 skulle dronningen besøge stedet og i den forbindelse drikke en kop kaffe med beboerne i deres cafè: Cafè Keller. Cafeen ville dække fint op til dronningen med mit stel. Men, for der var et men, ifølge hoffets regler skulle dronningen have en kop med hank, og de kopper, som jeg havde lavet til stedet, var uden hank! Derfor måtte jeg til begivenheden fremstille en særlig kop med hank til dronningen. Som motiv på denne kop valgte jeg "Frøprinsen" fra Brødrene Grimms eventyr, hvor prinsessen, som bekendt, må kysse en frø for at få sin prins. Hvorvidt det også er på den måde, vores dronning har fundet sin prins, vides ikke, men glad for koppen blev hun. Og nu er jeg så også blevet Kongelig Hofleverandør!

 

Som motiv på dronningens kop valgte jeg "Frøprinsen" fra Brødrene Grimms eventyr, hvor prinsessen, som bekendt, må kysse en frø for at få sin prins.